Skip to content

Objekt

Glimmer­gatan 7 - 33

500 000 kr
500 000 kr - 750 000 kr


Sjönära villatomter vid Finnshyttans strand
Finnshyttans strand - Filipstad

Intresseanmälan

Gör intresseanmälan!

Intresseanmälan

Stäng

Ansvarig Mäklare

Marina Jansson
Fastighetsmäklare
070-380 01 68
070-380 01 67

marina@bocentrum.se

Assistent

Daniel Andersson
Mäklarassistent
070-380 01 67

daniel@bocentrum.se

Utforska möjligheten att skapa ditt drömhem på en av våra exklusiva sjönära villatomter vid Finnshyttans strand. Med ett läge som erbjuder enastående utsikt över Lersjön, ger dessa tomter en unik chans att leva i harmoni med naturen, bara några minuter från Filipstads centrum. Tomterna sträcker sig mellan 1000 till 1500 kvadratmeter, vilket ger gott om utrymme för såväl hus som trädgård. Området är under avstyckning hos Lantmäteriet och Filipstads kommun arbetar med att iordningställa gator och VA inom området, arbetet beräknas vara klart under hösten 2024. Köparen har här friheten att skapa sitt drömhem med krav på att bygglovet ska vara sökt inom ett år och huvudbyggnaden färdigställd inom fem år. I köpet ingår planavgift samt VA-avgift (vatten och avlopp), men observera att anslutning för el och fiber inte ingår i priset men möjligheter finns tillgängliga inom området. En gång- och cykelväg kommer att anläggas så att det finns möjlighet att gå eller cykla på ett enkelt sätt till centrum. För båtentusiaster kommer en småbåtshamn/brygga anordnas i närheten. Finnshyttan är känd för sin natursköna miljö vid Lersjöns östra strand, cirka två kilometer norr om Filipstads centrum. Det är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både badstrand vid Talludden och lokal förskola. Detta gör det till en idealisk plats för såväl familjer som de som söker en fridfull tillvaro nära naturen. För den intresserade finns detaljplanbestämmelser tillgängliga i annonsen och de anger hur bebyggelsen ska utformas. Vi välkomnar er att antingen besöka tomterna på egen hand eller kontakta oss för mer information samt bokning av visningstid. Ta chansen att bygga ditt framtida drömhus på en plats där livskvalitet står i centrum!

Alla bilder (klicka för större bild)


Beskrivning

Sjönära villatomter erbjuds nu vid Finnshyttans strand, en möjlighet för de som drömmer om att bygga ett eget hus med en storslagen utsikt över vattnet. Tomterna, som varierar i storlek från 1000 till 1500 kvadratmeter, ger köpare friheten att skapa ett hem anpassat efter egna önskemål och behov.

Köpet av tomten inkluderar planavgift och VA-avgift vilket innebär att kommunalt vatten och avlopp är förberett men det är viktigt att notera att anslutning för el och fiber inte ingår i priset. 

En unik fördel med dessa tomter är det planerade projektet för en småbåtshamn i närheten, vilket kommer ge båtägare lättillgänglig tillgång till Lersjön. För den som uppskattar natur och fritidsaktiviteter på vattnet blir detta ett idealt läge.

Filipstads kommun har tagit initiativet att ansöka om avstyckning av dessa tomter hos Lantmäteriet och processen beräknas vara slutförd under hösten 2024. Det finns specificerade byggkrav där man måste påbörja byggandet inom ett år från köptillfället och huvudbyggnaden ska vara färdigställd inom fem år. Detta säkerställer utvecklingen av området och bevarandet av dess attraktiva karaktär.

Finnshyttan, beläget på Lersjöns östra strand cirka två kilometer norr om Filipstads centrum, erbjuder mer än bara vackra tomter. Området är känt för sin natursköna miljö samt lugna och barnvänliga atmosfär. I närheten hittar man Talluddens badplats samt lokal service såsom en förskola, vilket gör det till ett perfekt val för familjer eller de som söker en fridfull retreat från stadens puls.

Genom sitt privilegierade läge nära både naturresurser och samhällsservice kombinerar Finnshyttans villatomter det bästa av två världar – möjligheten att skapa ett drömhem i direkt anslutning till naturen samtidigt som nödvändiga faciliteter finns inom bekvämt räckhåll.

För intressenter finns möjlighet att ta del av gällande detaljplanbestämmelser direkt här i annonsen. Vi välkomnar er även att personligen besöka tomterna för att få en ännu bättre bild av platsen eller kontakta oss för mer information samt boka en tid för visning. För de tomter där det finns flera intressenter kommer budgivning att tillämpas. Detta garanterar en transparent process där alla intressenter ges en likvärdig möjlighet att lägga bud på sin önskade tomt.

Fakta

Basfakta

  • Ägandeform: Tomträtt - Tomt
  • Kommun: Filipstad
  • Fastighetsbeteckning: Ametisten och Slaggstenen
  • Område: Finnshyttans strand - Filipstad

Byggnad

  • Vatten och avlopp: Kommunalt VA

Karta